Föreningen

Almåsa AK är en förening som funnits sedan 1976. Idag har föreningen ca 50 medlemsfamiljer med totalt runt ett 75 aktiva barn.

Klubben bygger på att alla hjälps åt och ställer upp vid tävlingar.

Medlemsavgiften hålls medvetet låg för att ingen av ekonomiska skäl inte ska kunna medverka aktivt i klubben.

Verksamheten inriktar sig främst mot breddidrott för barn från ca 4 till 15 år.

Alla som vill har möjlighet att tävla, men kärnverksamheten har kommit att främst bestå av skidglädje för alla och klubbgemenskap.

Klubben har även ett samarbete med Handikappidrottsförbundet och kan på så sätt erbjuda barn och ungdomar med såväl psykisk som fysisk funktionsnedsättning att delta i en klubb med organiserade träningstillfällen.

Vi arrangerar varje år Åre Cupen, som är en barn och ungdomstävling med hundratalet startande och ungefär lika många ledare/föräldrar på plats.

Övriga utvecklingsområden klubben strävar efter är att ge fler familjer i Krokoms kommun möjligheten att delta i Almåsa AK:s verksamhet. Till det behövs bland annat fler ledare, varför klubben under kommande säsong har för avsikt att genomföra en föräldrautbildning, där även vuxna kan lära sig åka skidor.

Uppdaterad: 19 JAN 2011 11:49

Postadress: