Hoppa till sidans innehåll

Varför måste ni föräldrar hjälpa till?

28 FEB 2020 10:35
Viktig läsning till alla föräldrar
  • Skapad: 28 FEB 2020 10:35

Tillägg till meddelandet nedan:
Till Årecupen anmäler ni er senast måndag och till Para senast 8 mars.
 
==
Hej alla medlemmar och framför allt alla föräldrar,
 
Lång – men viktigt – läsning!
 
För ett tag sen skickade vi i styrelsen ut ett mail där vi bad om svar från er föräldrar angående hjälp inför/på Årecupen i Almåsa 7 mars (och kvällen 6 mars) samt Parasporttävlingarna i Åre 25-28 mars. Vi är medvetna om att en del föräldrar redan anmält sig muntligt till oss i styrelsen, så ingen skugga över er, men bland övriga föräldrar har vi fått endast ett (1!) svar där man skriver var/när man kan hjälpa till.
 
Så varför är det så viktigt att ni (vi) föräldrar hjälper till på sådana här evenemang?
 
Ryggraden i Almåsa Alpina har alltid varit att klubben ska vara öppen för alla, oavsett om man vill tävla eller ”bara” åka för att det är roligt. Medlemsavgiften hålls medvetet lågt för att ingen av ekonomiska skäl inte ska kunna medverka aktivt i klubben (jämför gärna med andra alpina klubbar).
Dock behöver klubben ha en inkomst, och då vi har en så pass låg inkomst på medlemsavgiften så måste vi få in pengar på något sätt. Varför? Jo, för att kunna ordna våra uppskattade och kraftigt sponsrade träningsläger, fixa käppar och säkerhetsnät och tidtagningsutrustning och mycket mer som kommer med föreningsverksamheten. Vi försöker prioritera både säkerhet och aktiviteter som är roliga för våra medlemmar. När vi upptäckte att våra västar innebar en säkerhetsrisk då man kan fastna i liften med dessa så har vi genast beställt nytt alternativ i form av armband. När vi hade ett tillbud i veckan i form av ett otäckt fall i PA-backen så tittar vi genast på möjligheten att beställa fler säkerhetsnät (till en kostnad av 3500 kr för 20 meter).
Bidrag täcker en del av utrustningen vi köper in, men det finns många hål att fylla, som på något sätt måste fyllas.
 
Det beslutades för ganska länge sedan i klubben att vi inte säljer bingolotter, kalsonger eller korvar, utan genom att som förälder ställa upp när klubben anordnar tävlingar så får klubben in pengar på så sätt, då just dessa tävlingar inbringar ett relativt stort tillskott till kassan, ett tillskott som krävs för att vi ska kunna bedriva verksamheten som idag. Detta klubbades på ett föreningsmöte för länge sen och tills annat har bestämts så är det detta som gäller. Alltså SKA man som förälder ställa upp! Självklart kan datum krocka med andra planer. Men då skickar man någon annan i sitt ställe. Vi införde förut även att om man inte kan och inte har någon att skicka istället så betalar man 500 kr så att klubben kan lejja in någon annan.
Är detta alternativ trots allt väldigt svårt för någon medlem så finns det fler sätt man kan hjälpa till i klubben, lyft i så fall detta med oss. Vi i styrelsen lägger till exempel åtskilliga timmar ideellt, och det går utmärkt att anmäla intresse att arbeta tillsammans med oss diskutera löpande frågeställningar och för att göra klubben ännu bättre. Man kan även arbeta med att försöka hitta sponsorer, som antingen köper annonsplats på klubbhuset/hemsidan eller bidrar med priser till våra tävlingar.
Alternativ finns, men det är viktigt att man på något sätt hjälper till!
 
Har klubbens medlemmar idag svängt i beslutet vi beskrev ovan så är detta något vi behöver ta ställning till på ett medlemsmöte och alternativet är i så fall att höja medlemsavgiften kraftigt och/eller att istället börja sälja diverse produkter eller fixa andra aktiviteter som drar in pengar till föreningen.
 
Vad gäller Årecupen behövs fortfarande några portdomare och hasare. Till Parasporttävlingarna saknas fortfarande en hel del folk. Vi har nyss fått besked att samtliga tävlingar kommer att ske dagtid 25-28 i mars. Vi har såklart full förståelse för att de flesta arbetar på veckodagarna, men finns det någon som kan hjälpa till eller som känner någon som kan vara intresserad? Viss ersättning utgår.
Prata med någon i styrelsen (Helena, Mattias, Anna-Carin, Magnus, Peo och Jenni) eller svara på detta mail.
 
Med vänliga hälsningar styrelsen
 


Skribent: Jenni Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Almåsa AK - Skidor
c/o Hammarberg, Åflo 302
83597 Offerdal

Kontakt:
Tel: 0705645574
E-post: This is a mailto link

Se all info